Vilken konstform passar dig bäst?

Har du testat på alla möjliga konstformer men inte riktigt hittat någon du passar dig? Då ska du fortsätta leta, för idag finns det nämligen en mängd olika konstformer att ta del av och testa på. Konst behöver inte alls bara vara att måla, skapa skulpturer eller blåsa glas. Utan även saker som poesi, musik, serier och liknande kan klassas som konst.

Posei

Ja, du läste rätt. Poesi räknas som en konstform och har funnit sedan urminnes tider. Poesi kan handla om olika saker för alla men i grund och botten handlar det om att skapa fina texter och dikter. Att skapa är trots allt det som alla andra konstformer också handlar om.

Även musik är en konstform. Att skapa musik kan ge samma tillfredsställelse och känsla för någon som det kan ge för den som målar eller gör skulpturer. Det spelar heller ingen roll vad musiken handlar om. Det kan handla om allt från babyskydd till kärlek.

Tecknad serie

Att måla och skriva tecknade serier kan vara det bästa som finns för den som älskar det. Egentligen är ju målningar och tecknade serier ungefär samma sak, bara med skillnaden att den tecknade serien inte hängs upp i en ram på väggen. Det är med andra ord en typ av skapande.

Visste du att arkitektur anses vara “den första konstarten”? Pyramiderna i Egypten är bara ett av alla mysterium som man ännu inte hittat någon förklaring till hur de är byggda. Trots det räknas de ändå som konst, precis som andra former av arkitektur i form av skyskrapor, byggnader, stugor, gallerior, museum och liknande. Så länge du skapar någonting kan det anses som konst.