Vad är konst?

Konst – ett begrepp som är otroligt svårdefinierat men som ändå har en sådan självklar förklaring? Konst är så mycket mer än bara en sak, och samma person kan ändra sin egen tolkning av begreppet från dag till dag. Det är nog därför det är så svårt att exakt säga vad konst är.

Många anser att konst måste kosta mycket och att det inte går att skapa konst av exempelvis billigt lego. Men i vår mening stämmer inte detta. Konst kan vara vad som helst – i grund och botten handlar det om att man ska skapa och då utlopp för olika känslor i sitt skapande. Det ska inte spela någon roll om konsten är gjord av guld, lego eller av vanligt papper.

Din egen definition

Någonting som är konst för dig kanske inte är konst för någon annan – och det är helt okej. Det är det som är det vackra med konst, att det kan vara så mycket olika saker och ha så olika betydelser för olika personer. Men i ditt liv är det endast din egen definition av vad konst är som spelar roll.

Ingen annan kan säga åt dig vad konst är och inte är. På samma sätt som du upplever olika smaker av mat på olika sätt upplever du även olika former av skapande och konst på olika sätt än vad andra människor gör. Förmodligen är det därför något av det vackraste som finns när du möter någon eller något i din konst som inspirerar dig och får dig att utveckla dina konstformer.