Var inte rädd för att testa

Som konstnär är det viktigt att inte vara rädd för att testa på olika saker. Det spelar ingen roll vad det är för typ av konst du skapar – du behöver alltid utmana dig själv och gå utanför din comfortzone då och då. Det är när du testar nya saker som du finner ny inspiration och kanske hittar någon ny konstform som du inte hade upptäckt innan.

På samma sätt som du lär känna en ny person bättre genom att ta er igenom svårigheter tillsammans så lär du känna din konstnärliga sida bättre genom att testa nya grejer. Och det är inte förens du har testat på någonting som du kan säga att det inte är för dig. Vem vet vad något nytt skulle kunna leda till.

Hur börjar man?

Om du inte vet hur du ska börja utama dig själv eller testa på någonting nytt så är det lika bra att dra av plåstret direkt. Gör det som skulle kännas mest konstigt att göra. Det kan till exempel vara att skapa konst med åkmadrasser, bygga någonting med löv eller bara testa någon ny form av en skulptur som inte är så vanlig.

Kanske hittar du något nytt som passar för dig eller så gör du inte det. Men då har du i alla fall testat och lärt dig någonting. Det skadar aldrig att göra saker man inte brukar göra – för det är då du växer som både person och konstnär. Och för att kunna vara konstnär länge är det precis det du vill göra.